Har I taget beslutningen? - at bygge med arkitekt

 

 - om at få opført drømmehuset af en arkitekt.

Et arkitekttegnet hus er unikt og opført præcis efter jeres hovedr. I bestemmer helt selv - selvfølgelig inden for lovens rammer og hvad der er praktisk og økonomisk muligt, hvordan jeres hus skal se ud. Arkitekten rådgiver jer i processen og afhængig af hvor meeget I vil lade ham "komme ind over"  kan han tilføre processen nogle tvists der før at jeres hus bliver mere funktionelt og fremtidssikret. Ønsker I at give arkitekten frie hænder kan I også det og dermed sikrer I jer en hus med form, funktion og fremtid i eet.

 

Vi vil fokusere på fordelene og ulemperne ved at få opført et arkitekttegnet hus.

 

Et arkitekttegnet hus - hvad er det?

  1. Et arkitekttekttegnet hus er tegnest af en arkitekt. I kan selv udforme nogle enkle håndskitser som I ønsker arkitekten skal tage udgangspunk i, eler han kan lave et udkast til jer, som I så bruger som basis for jeres nye hus.
  2. Et arkitekttegnet hus er unikt og kun jer ejer et hus med netop den form og indretning.
  3. I bestemmer selv materialer, men arkitekten kan rådgive jer om hvad der er fornuftigt at vælge. I kan selv gå ud og få et godt tilbud på f.eks. et gulg af et bestemt mærke eller I kan lade tømreren indregne gulvtypen i hans tilbud.
  4. I har en uafhængig rådgiver på jeres side hele vejen idé arkitekten styrer hele byggeprocessen i samarbejde med dig. Han har ikke interesser i at drive et overskud af byggeriet da I allerede inden start har aftalt hans rådgiverhonorar.
  5. Jeres hus kan altid tilpasses din byggegrund.
  6. Salgsprisen, når I engang vil flytte er oftest højere på et arkitekttegnet hus. Helt op til 50 %.

  

Andre ting der skal overvejes ved at bygge et arkitekttegnet hus.

  1. I har ikke mulighed for at se et tilsvarende hus opført da huset er unikt. Måske tilbyder arkitekten at optegne jeres hus i 3D, som gør det muligt for jer at "gå en tur" i jeres nye hus mens det er på tegnebrætet. - En optegning i 3D koster ofte ekstra.
  2. Udbudsmaterialet som er en beskrivelse af hvorledes huset skal udføres, materialevalg osv. udarbejdes og udsendes til tilbudsgivende håndværkere. I har først mulighed for at lave prisforhandling når alle tilbud er indkommet. I må kun lave prisforhandling med den billigste håndværker fra hver entrepreise (murer, tømrer, el, vvs og maler)
  3. Som bygherre bliver I stillet over for mange valg. F.eks. hvilket gulv, køkken og vinduer I vil have i jeres nye hus. Det kan være en stor mundfuld for nogle bygherrer.
  4. Der er ventetid på et arkitekttegnet hus. I kan nemlig ikke slå det op i et katalog og tegningerne er ikke lavet på forhånd. De bliver til sammen med jer og huset formgives specifikt til jer. Dette er en proces der kan tage flere uger eller måneder. 

/Lotte